Artikelindex

Allerlei informatie over de Lecrin Vallei:

 

 

Hier vindt U alle informatie over de Lecrin Vallei, in het zuiden van Andalusië, Spanje: 

Het iseen gebiedgelegen tussen welbekende stad Granada en de Costa Tropical, een onbedorven streek meteen oase van groen en een zeer gastvrije bevolking.

Overal ziet U natuurlijk volop olijf bomen maar ook de amandel bomen zijn rijk vertegenwoordigd.

 

 

De amandel bomen geven eind januari een prachtige rosé/witte kleur als ze in bloei komen en betekent hier eigenlijk dat de winter voorbij is.

In het lager gelegen gedeelte rond Melegis en het meer van Beznar heerst een subtropisch klimaat en hier zal U voornamelijk citroen bomen zien:

Met de sinasappel en mandarijn bomen een kleurig geheel.

 

 

 

 

 

Door het door de Moorse bevolking aangelegde irrigatie systeem (al rond het jaar 1000 aangelegd!) is hier ruim voldoende water aanwezig dat vanuit de Sierra Nevada naar beneden stroomt.

Hier tref je nog de echte Pueblo's Blancos aan(witte bergdorpjes) met boeren die nog steeds ezeltjes gebruiken om naar het land toe te gaan omdat te bewerken.

Omdat de Sierra Nevada een beschermd natuurgebied is word er niet lukraak gebouwd zoals als elders in Spanje word gedaan, zie omgeving van Malaga.

 

brig durcal

De vallei is zeer centraal gelegen:

U rijdt over een splinter nieuwe autoweg van Malaga naar Granada in 1,5 uur!

Binnen  25 minuten vanuit de lecrin Vallei naar Salobreña het eerste kustplaatsje dat nog niet overspoeld word door toeristen.

Het overbekende Granada met uiteraard het Alhambra kost U niet meer dan 15 minuten.

Verder is een bezoek aan de Alpujarras, het laatste in de bergen gelegen bolwerk van de Mooren met een adembenemende natuur en heerlijke streek gerechten.

Natuurlijk is vooral het weer een van de belangrijkste reden om hier naar toe te komen: eigenlijk alle dagen zon( nu ik dit zit te typen, midden November 23 a 24 graden!).

I

n de zomer maanden is het dan wel behoorlijk warm, maar een heel andere warmte dan in Nederland, niet benauwd of drukkend. En de meeste van onze vakantie woningen hebben een zwembad om heerlijk af te koelen.

 meer van beznar

Ook een bezoekje aan de kust waar U in de Middellandse zee kunt zwemmen of een van de talrijke plaatsjes met een scala aan bars en restaurantjes is de moeite waard.

Nog meer info vind U op: www.andalucia.com De dorpjes zijn allemaal verschillend qua grote en ligging , in ieder dorpje vind je wel een winkeltje en een bar of restaurant.

Uiteraard met hun welbekende tapa's die hier nog gratis geserveerd worden!

Is er geen winkel aanwezig dan komt gewoon de bakker of groenteboer bij U langs.

 

 

 

Het gebied staat ook bekend als een uitgelezen wandel en fiets gebied waar uitgebreid gebruik van word gemaakt door mensen uit de gehele wereld.

Net als overal in Andalusië heeft ieder dorp wel een paar keer per jaar een fiësta die uitbundig gevierd worden door de plaatselijke bevolking waar U ook van harte welkom

bent.

 

fiesta andalusië

Meestal is er een marktje, een optocht ter ere van de plaatselijke heilige en veel muziek (flamenco) en uiteraard veel vuurwerk.

Alle fiëstas in de Lecrin Vallei vind U op onze weblink pagina.

 De grootste plaats is Dúrcal en daar vindt U alle noodzakelijke voorzieningen zoals een medisch centrum wat 24 uur per dag en 7 dagen in de week open is.

 Verder apotheken,banken en tandartsen en een ruim aanbod van winkels en enkele supermarkten, veel koffiebars en eetgelegenheden.

Kortom Dúrcal is een zeer levendig dorp waar de plaatselijke opa's iedere morgen zich verzamelen op de centrale plaza.